En TänkBar Story

Tänk dig det här: 

Du och dina kollegor har ett problem på jobbet. Tillsammans har ni försökt lösa problemet. Ni har haft möten. Mail har skickats fram och tillbaka. Spontana diskussioner har uppstått i korridorerna. Men det har varit lönlöst. Problemet skaver fortfarande. Irriterar. Retar. 

Av en slump springer du på en gammal kompis på stan. Ni tar en fika. Under kaffesörplandet vädrar du dina tankar om problemet på jobbet. Din kompis lyssnar. Och sedan säger hen: 

“Det där problemet kan ni lösa snabbt med en TänkBar.”

En TänkBar? Vad tusan är det, tänker du.

Ja, vad är en TänkBar? 

TänkBar är en mötesplats, ofta mobil, där du och dina kollegor samlas för att tänka på och lösa ett visst problem, skapa nya saker, generera massvis med idéer eller något annat. Det finns mängder med saker man kan göra i en TänkBar. 

När man tar en fika i TänkBar så dricker man inte bara gott kaffe utan man får samtidigt tillgång till tankeredskap som hjälper dig och dina kollegor att tänka bättre, snabbare, enklare och mer kreativt. 

Syftet med TänkBar är att kunna se, röra och samlas kring olika kunskapsrika symboler och visualiseringar för det som ni behöver tänka på tillsammans. Låter det flummigt? 

Vi kan garantera dig att det är allt annat än flummigt. 

Det är ett extremt praktiskt sätt att angripa ett problem eller något som man vill skapa. Därför att i en TänkBar kan man lättare utvinna sin gemensamma hjärnkraft och komma i ännu bättre form när man ska tänka, lära sig något nytt, 

Och eftersom du och dina kollegor använder er gemensamma hjärnkraft kommer ni i ännu bättre form när ni till exempel ska tänka, lära och samspela vid möten, workshops, events, utbildningar eller annat.

En annan fördel med en TänkBar är att det är lättare att odla goda relationer över en kopp kaffe, samtidigt som man “tankejobbar” för att upptäcka nya mönster i all information, ta till sig ny kunskap och leta efter nya kreativa kombinationer.

Förresten, här kan du se en film för att förstå lite mer om vad vi kan erbjuda.

TänkBaristas serverar och leder tankeprocesser

De som serverar kaffe och stödjer olika typer av tankeprocesser i en TänkBar kallas för TänkBaristas.

Precis som till exempel personalen på Wallmans Salonger så kombinerar TänkBaristas två roller när de på samma gång ger gästerna både vägledning och sinnrik näring för gom och hjärna. 

När du utbildar dig till en TänkBarista så får du i praktiken en djupare kunskap för hur du använder metoder, medel och miljöer för att leda många olika typer av tankeprocesser.

En TänkBarista kan ha TänkBar som sitt huvudsakliga levebröd och agera i rollen som konsult, egen företagare eller deltids-frilansare.

Det kan också vara så att en TänkBarista är anställd eller har en formell roll inom olika typer av organisationer och använder TänkBar metodik som sitt sätt att förstärka förmågan att leda olika tankeprocesser inom ramen för sin yrkesroll.

Men oavsett bakgrund eller sammanhang så ingår alla TänkBaristas i ett ”hjärnverk”, TänkBarista Community, där man ger varandra stöd och utbyter idéer, erfarenheter och praktiska tips.

Är du också intresserad av att hålla i en TänkBar eller bli TänkBarista? Ta kontakt med oss här så löser vi det.

Nedan kan du se en kort introduktionsfilm till vår online-utbildning för att bli TänkBarista.